Beginjaren.

Op de gouden bruiloft van Janneke Cupers en Lie Windmolders bracht de fanfare “De Vlaamse vrienden” uit Lummen op 9 Mei 1931 een serenade. In Viversel moet bij het feestcomité van toen iets losgekomen zijn van “dat moeten wij in Viversel ook kunnen”. Onmiddellijk ging de zaak aan het rollen en op Zondag 17 Mei werd er een volksvergadering belegd.

Meester Baerts was pas aangesteld als onderwijzer en moest de toelating vragen aan de toenmalige pastoor Leynen om muziekopleiding te geven. Meteen werd de naam “Fanfare van het Heilig Hart” gesuggereerd.

Beginjaren

De beginjaren.

Op 25 februari 1932 werd de eerste mars op de pupiter gelegd. Muziek leren spelen en noten lezen zijn geen makkelijke bezigheden. Zeken niet als je een hele groep mensen moet leren om deze twee dingen te combineren.

Toch slaagde Viversel erin om al vlak na de oprichting van de fanfare een optreden te verzorgen. De vuurdoop kwam er op 20 Augustus 1932 tijdens het huwelijkfeest van dirigent en leermeester “meester Baerts”

Beginjaren

Beginjaren vervolg