Op 16 januari 1950 promoveerde Georges Lamotte tot voorzitter (en bleef dit tot 1997) en benoemde het bestuur Frans Pools tot secretaris. Door de verbeterde technologie werd het gemakkelijker om buiten Viversel te gaan spelen. Zeker in een dorp met als autobusbedrijf “De Zwerver”.

Zo gingen de muzikanten met de bus in heel Limburg concerten geven. Op 22 juli 1955 gingen ze in de Ardennen een opvoering geven. Een hele overlevingstocht ,als je weet dat er toen nog geen autostrades waren. Later maakte de fanfare zelfs uitstappen naar Scheveningen en Valkenburg.

beginjaren6

Beginjaren vervolg

Ook de banden met de voetbalclub uit het dorp waren in de jaren ‘50 erg hecht. Dat kwam doordat enkele leden van de fanfare ook een begeleidende of bestuursfunctie hadden met de voetbalclub Standaard Viversel. Het was dan ook logisch dat de fanfare de kampioenenviering in 1953 opluisterde.