Eind 1959 traden onze muzikanten op bij de snelheidskoersen voor moto’s in Zolder Centrum. Wat zij toen nog niet wisten was dat deze snelheidskoersen er de oorzaak van zouden zijn dat er vele jaren later formule 1 wagens rondreden in Zolder. En waar? Ja , in hun eigen dorp Viversel.

De auto was nog maar net een gemeen goed geworden voor de gewone man. De fiets overheerste nog in het straatbeeld.Sommigen reden in die tijd wel zo al zo snel als een auto. En in Viversel hadden we er zo één: Herman Vrancken! Ja, inderdaad, een dorpje van 1000 inwoners en daar tussen iemand die de Ronde van Frankrijk mocht meerijden en waar er zelfs tv-beelden van genomen werden, die men hier, in het kleine Viversel op tv kon zien. Onze muzikanten hadden er respect voor en haalden Herman met veel plezier af in 1966, nadat hij de Ronde van Frankrijk uitreed. Zij deden dit onder de kundige leiding van Alfons Aerts die in 1965 meester Baerts verving.

De initiatieven binnen de fanfare volgden elkaar in een razend tempo op. Een andere dirigent , oprichting van een meisjes trommelkorps onder leiding van Jan Thora, oprichting van dansorkest “Il Bonito” binnen de fanfare, onder leiding van Louis Moons en als kers op de taart , een nieuw parochiecentrum, de “Witte Zaal” die dienst zal doen tot 2002 en nu vervangen is door “De Vierseleer”.