De fanfare promoveerde in 1969 naar de afdeling “Uitmuntendheid” en op enkele jaren tijd trommelde ons trommelkorps zich op nationaal vlak naar de superieure afdeling. Alles wat te bereiken was op nationaal vlak was bereikt.

Dan maar internationaal. Onder het voorzitterschap van Georges Lamotte en met Jean Baerts als mentor, behaalde ons trommelkorps op 15 Juli 1970 een gouden medaille in de uitmuntende afdeling op het wereldmuziekconcours in Kerkrade. Dit alles onder de kundige leiding van Jan Thora.

Nationaal bleef onze drumband hoge toppen scheren: 95% in superieure afdeling in Bree, 95% in Houthalen. In 1973 werd de superieure afdeling bijna te klein: 99% !. Dat dwong Jan thora met zijn dames om nogmaals naar Kerkrade terug te gaan op 27 Juli 1974. Zij behaalden ditmaal de gouden medaille in superieure afdeling. Onze fanfare fungeerde op dat moment volledig in de schaduw van het trommelkorps.

Meester Aerts gaf in 1975 het dirigeerstokje door aan René Raymaekers uit Zelem.

René kreeg na 6 maanden aktief te zijn voor onze vereniging een opdracht te vervullen op de Heizel. Samen met het trommelkorps werd er opgetreden ter gelegenheid van “25 jaar Koning Boudewijn”

In het jaar 1979 verscheen onze fanfare in het straateeld met tractor en kar om oud papier in te zamelen. Het woord recycleren werd rond deze tijd in “de dikke van Daele” opgenomen. Deze papierslagen zouden later van levensbelang worden voor het bestaan en de verdere uitbouw van onze fanfare. Momenteel wordt nog maandelijks op de laatste zaterdag van de maand een papierslag gehouden.