Begin jaren ‘90 kreeg onze fanfare het héél moeilijk. Niet alleen ontvielen enkele mensen ons, er waren ook vele muzikanten die afhaakten. Bovendien toonde de jeugd veel minder interesse voor de soms wat “outbollige” fanfaremuziek. Maar het bestuur weigerde om bij de pakken te blijven zitten en deed bij monde van François Pools een ultime oproep aan de ex-jeugdleden om terug te keren. Jammer genoeg tevergeefs.
Voor de dirigent was de toestand dan ook onhoudbaar. Hij was het meer dan beu om voor ieder concert muzikanten van andere fanfares en harmonies te ronselen. Uiteindelijk hield René Raymaekers het in 1993 voor bekeken. Zelfs een afscheidsconcert of een hulde zat er voor dirigent René Raymarkers niet meer in. De fanfare van Viversel was op sterven na dood.

Gelukkig zijn er nog idealisten. Mensen die ondanks alles het licht in de duisternis blijven zien. Zo ook in Viversel. Enkele bestuursleden bleven volharden in de boosheid en gingen op zoek naar een nieuwe dirigent. Het bestuur vond die ook onder de persoon van Michel Aerts. Hij leidde enkele proefrepetities met 10 à 15 muzikanten maar hield het na enkele reeds voor bekeken. De zoektocht naar een nieuwe dirigent kon opnieuw beginnen.

Het bestuur liet haar oog vallen op Greet Vancluysen. Zij moest proberen om de fanfare nieuw leven in te blazen. Greet had in ieder geval haar achtergrond mee. Zo studeerde ze aan het conservatorium in Brussel en had ze al heel wat harmonie-ervaring als hoornist bij Harmonie” De Ware Vrienden” uit Zolder. De eerste paar maanden ging het bijzonder moeilijk. Greet had alle moeite om het zinkende fanfareschip drijvende te houden. De eerste doelstelling was een concert op domein Bovy. De weergoden beslisten er echter anders over. Het concert viel letterlijk in het water. Alweer een nieuwe opdoffer.