Maar Greet en een steeds sterker (en jonger) bestuur hielden vol. Het resultaat bleef dan ook niet uit. De fanfare begon terug te leven en de repetities lokten meer en meer muzikanten. In tegenstelling tot haar voorgangers opteerde Greet voor een modernere aanpak. Populaire popdeuntjes van o.a. Abba, Eric Clapton , Micheal Jackson en Elvis Presley brachten terug animo in de groep. De motivatie kwam terug en het aantal leden groeide snel. Zowel nieuwe muzikanten als ex-leden vonden opnieuw de weg naar de Witte Zaal in Viversel. Meteen smeedde Greet plannen om een eerste groot Kerstconcert te geven.

Het vervolg in bekend. Het jaarlijks concert is vandaag het uithangbord van onze muziekvereniging. Wegens het grote succes met het bijhorende plaatsgebrek in de Witte Zaal hebben we moeten uitkijken naar een nieuwe lokatie. Die werd gevonden in de reusachtige hal van reizen “De Zwerver” die speciaal voor het kerstconcert, en later het nieuwjaarsconcert, wordt omgetoverd tot een gezellige concertzaal.

In mei 1997 werd er een nieuw jong bestuur gekozen en werd de naam van de “Fanfare Eigen Volk”veranderd in “Koninklijke Harmonie Eigen Volk” waardoor wij ook verplicht waren om in 1999 een nieuwe vlag te laten maken .

In mei 1998 stierf Ere- voorzitter Georges Lamotte (na 47 jaar voorzitterschap), na het roer overgegeven te hebben op 17 mei 1997 aan zijn neef Patrick Lamotte.

Na het uitzichtloze begin 1990 werd de 20e eeuw toch nog goed afgesloten met een goeddraaiende harmonie met een heleboel gemotiveerde mensen die niet vies waren om hun haden uit de mouwen te steken om concerten en aktiviteiten tot een goed einde te brengen. Daarbij denken we aan de concerten in de hal van de zwerver (700 luisteraars), het Bootconcert, de eetdagen, en onze maandelijkse papierslag.